210-3317603

Το ελληνικό παραδοσιακό σπίτι

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

21,30 €

Προσφορά: 19,17 € (-10%)

Το περιεχόμενο της εργασίας εμπίπτει στην περιοχή της μελέτης της νεότερης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και θέμα της είναι η συστηματική διερεύνηση και παρουσίαση της αρχιτεκτονικής της κατοικίας στον ελληνικό χώρο και η αναλυτική τυπολογία της.
H εργασία βασίζεται στη συγκριτική εξέταση ενός μεγάλου αριθμού σχεδίων από κτίσματα αντιπροσωπευτικά όλων σχεδόν των περιοχών της ηπειρωτικής, κυρίως, Ελλάδας, που έχουν συγκεντρωθεί για το σκοπό αυτό από κάθε δυνατή πηγή.
Ιδιαίτερα κεφάλαια είναι αφιερωμένα στην αρχιτεκτονική και την τυπολογία της κατοικίας στο χώρο του Αιγαίου, καθώς και στις δύο κατηγορίες της λεγόμενης αρχοντικής κατοικίας -στους πύργους και στα αρχοντικά του ηπειρωτικού χώρου-, ενώ στο τέλος γίνεται σύντομη αναφορά σε γενικότερα, βασικά θέματα της ελληνικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Περισσοτερες Οψεις

  • Το ελληνικό παραδοσιακό σπίτι
Το περιεχόμενο της εργασίας εμπίπτει στην περιοχή της μελέτης της νεότερης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και θέμα της είναι η συστηματική διερεύνηση και παρουσίαση της αρχιτεκτονικής της κατοικίας στον ελληνικό χώρο και η αναλυτική τυπολογία της. H εργασία βασίζεται στη συγκριτική εξέταση ενός μεγάλου αριθμού σχεδίων από κτίσματα αντιπροσωπευτικά όλων σχεδόν των περιοχών της ηπειρωτικής, κυρίως, Ελλάδας, που έχουν συγκεντρωθεί για το σκοπό αυτό από κάθε δυνατή πηγή. Ιδιαίτερα κεφάλαια είναι αφιερωμένα στην αρχιτεκτονική και την τυπολογία της κατοικίας στο χώρο του Αιγαίου, καθώς και στις δύο κατηγορίες της λεγόμενης αρχοντικής κατοικίας -στους πύργους και στα αρχοντικά του ηπειρωτικού χώρου-, ενώ στο τέλος γίνεται σύντομη αναφορά σε γενικότερα, βασικά θέματα της ελληνικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
ISBN 9789602546178
Τιμή 21,30 €
Συγγραφέας Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Σ.
Εκδότης ΕΜΠ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
Αριθμός Σελίδων 217
χρονολογία έκδοσης 2012

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.