210-3317603

Το περίστωο στην υστεροβυζαντινή εκκλησιαστική αρχιτεκτονική

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

40,00 €

Προσφορά: 36,00 € (-10%)

[...] Η μελέτη της αρχιτέκτονος δρος Ευαγγελίας Χατζητρύφωνος αποτελεί την πρώτη συνθετική πραγματεία για το "Περιστώο στην υστεροβυζαντινή εκκλησιαστική αρχιτεκτονική", η οποία το τοποθετεί σ' ένα ευρύτερο πλαίσιο αντλώντας υλικό απ' όλο το φάσμα των μνημείων της βυζαντινής σφαίρας επιρροής.
Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο αναφέρεται στην συστηματική εξέταση του θέματος με ιστορική αναδρομή από τον 4ο έως τον 13ο αι., ανάλυση του ρόλου και των λειτουργιών του Περιστώου που υπακούει σε θεσμούς, λατρευτικές ανάγκες της Θ. Λειτουργίας, ή άλλων Μυστηρίων (π.χ. Βάπτιση) ή Ιεροπραξιών (Ταφή, Μνημόσυνα κ.λπ.) ή εξυπηρέτηση χρηστικών αναγκών. Στο δεύτερο μέρος καταλογογραφούνται 37 ναοί με περίστωο της περιόδου 1204-1461 κατά γεωγραφικές ενότητες με φωτογραφική, σχεδιαστική και βιβλιογραφική ενημέρωση. [...] (από τον πρόλογο του καθηγητή Νίκου Ζία)

Περισσοτερες Οψεις

  • Το περίστωο στην υστεροβυζαντινή εκκλησιαστική αρχιτεκτονική
[...] Η μελέτη της αρχιτέκτονος δρος Ευαγγελίας Χατζητρύφωνος αποτελεί την πρώτη συνθετική πραγματεία για το "Περιστώο στην υστεροβυζαντινή εκκλησιαστική αρχιτεκτονική", η οποία το τοποθετεί σ' ένα ευρύτερο πλαίσιο αντλώντας υλικό απ' όλο το φάσμα των μνημείων της βυζαντινής σφαίρας επιρροής. Το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο αναφέρεται στην συστηματική εξέταση του θέματος με ιστορική αναδρομή από τον 4ο έως τον 13ο αι., ανάλυση του ρόλου και των λειτουργιών του Περιστώου που υπακούει σε θεσμούς, λατρευτικές ανάγκες της Θ. Λειτουργίας, ή άλλων Μυστηρίων (π.χ. Βάπτιση) ή Ιεροπραξιών (Ταφή, Μνημόσυνα κ.λπ.) ή εξυπηρέτηση χρηστικών αναγκών. Στο δεύτερο μέρος καταλογογραφούνται 37 ναοί με περίστωο της περιόδου 1204-1461 κατά γεωγραφικές ενότητες με φωτογραφική, σχεδιαστική και βιβλιογραφική ενημέρωση. [...] (από τον πρόλογο του καθηγητή Νίκου Ζία)
ISBN 9789608842304
Τιμή 40,00 €
Συγγραφέας Χατζητρύφωνος, Ευαγγελία
Εκδότης ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ & ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΜΝΗΜΕ
Αριθμός Σελίδων 367
χρονολογία έκδοσης 2008

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.