210-3317603

Ορθογραφικό λεξικό της δημοτικής Μονοτονικό: 70.000 λέξεις: Λαϊκές, λόγιες, ξένες, όροι της επιστήμης και της τεχνολογίας

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

21,30 €

Προσφορά: 19,17 € (-10%)

Στόχος του λεξικού του Γ. Παπαδημητρόπουλου ήταν να μην αφήσει έξω καμιά, κατά το δυνατόν λέξη που χρησιμοποιούν οι Έλληνες σε όλες τις εκδηλώσεις της ατομικής, επαγγελματικής και κοινωνικής τους ζωής. Ακόμα και το λεξιλόγιο που ως τώρα έχει διαμορφωθεί, για να καλύψει τις ανάγκες της σημερινής προηγμένης τεχνολογίας, βρήκε τη θέση του στο βιβλίο αυτό. Ο αριθμός των λέξεων που περιλαμβάνονται στο λεξικό πλησιάζει τις εβδομήντα χιλιάδες.

Τα κύρια ονόματα, οι καταλήξεις των επιθέτων, οι αρχικοί χρόνοι που σημειώνονται σε όλα τα ρήματα, το παράρτημα με τις χρησιμοποιούμενες ξένες λέξεις και ιδιαίτερα οι ορθογραφικοί κανόνες και τα βασικά στοιχεία από τη Μικρή Νεοελληνική Γραμματική του Μανόλη Τριανταφυλλίδη, όπως αυτή αναπροσαρμόστηκε από το ΚΕΜΕ, αποτελούν στοιχεία που προσδίδουν στο λεξικό το γνώρισμα της πληρότητας.

Περισσοτερες Οψεις

  • Ορθογραφικό λεξικό της δημοτικής Μονοτονικό: 70.000 λέξεις: Λαϊκές,  λόγιες, ξένες, όροι της επιστήμης και της τεχνολογίας
Στόχος του λεξικού του Γ. Παπαδημητρόπουλου ήταν να μην αφήσει έξω καμιά, κατά το δυνατόν λέξη που χρησιμοποιούν οι Έλληνες σε όλες τις εκδηλώσεις της ατομικής, επαγγελματικής και κοινωνικής τους ζωής. Ακόμα και το λεξιλόγιο που ως τώρα έχει διαμορφωθεί, για να καλύψει τις ανάγκες της σημερινής προηγμένης τεχνολογίας, βρήκε τη θέση του στο βιβλίο αυτό. Ο αριθμός των λέξεων που περιλαμβάνονται στο λεξικό πλησιάζει τις εβδομήντα χιλιάδες. Τα κύρια ονόματα, οι καταλήξεις των επιθέτων, οι αρχικοί χρόνοι που σημειώνονται σε όλα τα ρήματα, το παράρτημα με τις χρησιμοποιούμενες ξένες λέξεις και ιδιαίτερα οι ορθογραφικοί κανόνες και τα βασικά στοιχεία από τη Μικρή Νεοελληνική Γραμματική του Μανόλη Τριανταφυλλίδη, όπως αυτή αναπροσαρμόστηκε από το ΚΕΜΕ, αποτελούν στοιχεία που προσδίδουν στο λεξικό το γνώρισμα της πληρότητας.
ISBN 9789602050873
Τιμή 21,30 €
Συγγραφέας ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δ.
Εκδότης Επικαιρότητα
Αριθμός Σελίδων 566
χρονολογία έκδοσης 1990

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.