210-3317603

Κερκίνη

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

17,32 €

Προσφορά: 15,59 € (-10%)

Στη σκιά του όρους Μπέλες, 35 χιλιόμετρα δυτικά από τις Σέρρες, απλώνεται η τεχνητή λίμνη Κερκίνη.
Παρά τις μεγάλες ανθρώπινες παρεμβάσεις μεταξύ 1930 και 1970, η διατήρηση υπολειμμάτων από τους υγρότοπους που υπήρχαν εκεί, η παρουσία μεγάλων, δασωμένων ορεινών όγκων σε μικρή απόσταση, η συνεχής ανανέωση των υδάτων της και η μεγάλη εποχιακή διακύμανση της στάθμης επέτρεψαν σημαντική ανάκαμψη της άγριας ζωής.
Σήμερα η Κερκίνη κατατάσσεται ανάμεσα στους σημαντικότερους υγρότοπους της χώρας μας και συγκαταλέγεται στον κατάλογο της Σύμβασης Ραμσάρ. Φιλοξενεί τη μεγαλύτερη μικτή αναπαραγωγική αποικία υδρόβιων πουλιών της Ελλάδας, μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, με πολλές χιλιάδες φωλιές από 10 είδη και είναι πολύ σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός και τόπος διαχείμανσης για τα μεταναστευτικά πουλιά.
Στην ευρύτερη περιοχή έχουν καταγραφεί πάνω από 300 είδη πουλιών, 36 είδη ερπετών και αμφιβίων, περισσότερα από 30 είδη ψαριών στο υδάτινο σύστημα Κερκίνης-Στρυμόνα και τεράστια ποικιλία ειδών χλωρίδας.

Περισσοτερες Οψεις

  • Κερκίνη
Στη σκιά του όρους Μπέλες, 35 χιλιόμετρα δυτικά από τις Σέρρες, απλώνεται η τεχνητή λίμνη Κερκίνη. Παρά τις μεγάλες ανθρώπινες παρεμβάσεις μεταξύ 1930 και 1970, η διατήρηση υπολειμμάτων από τους υγρότοπους που υπήρχαν εκεί, η παρουσία μεγάλων, δασωμένων ορεινών όγκων σε μικρή απόσταση, η συνεχής ανανέωση των υδάτων της και η μεγάλη εποχιακή διακύμανση της στάθμης επέτρεψαν σημαντική ανάκαμψη της άγριας ζωής. Σήμερα η Κερκίνη κατατάσσεται ανάμεσα στους σημαντικότερους υγρότοπους της χώρας μας και συγκαταλέγεται στον κατάλογο της Σύμβασης Ραμσάρ. Φιλοξενεί τη μεγαλύτερη μικτή αναπαραγωγική αποικία υδρόβιων πουλιών της Ελλάδας, μια από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη, με πολλές χιλιάδες φωλιές από 10 είδη και είναι πολύ σημαντικός ενδιάμεσος σταθμός και τόπος διαχείμανσης για τα μεταναστευτικά πουλιά. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν καταγραφεί πάνω από 300 είδη πουλιών, 36 είδη ερπετών και αμφιβίων, περισσότερα από 30 είδη ψαριών στο υδάτινο σύστημα Κερκίνης-Στρυμόνα και τεράστια ποικιλία ειδών χλωρίδας.
ISBN 9789607895257
Τιμή 17,32 €
Συγγραφέας ΝΑΖΗΡΙΔΗΣ, ΘΟΔΩΡΟΣ
Εκδότης Κοάν
Αριθμός Σελίδων 72
χρονολογία έκδοσης 2004

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.