210-3317603

Τα μέσα επικοινωνίας στον 21ο αιώνα

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

37,28 €

Προσφορά: 33,55 € (-10%)

Ζούμε σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο σύνθετος, πολύπλοκος και αντιφατικός. Παράλληλα, τα μέσα επικοινωνίας καταλαμβάνουν κυρίαρχη θέση σε αυτό τον κόσμο και συνήθως υπερισχύουν άλλων τομέων της κοινωνίας, αλλά και της οικονομίας. Συχνά, οι περισσότεροι κοινωνικοί θεσμοί, αν όχι όλοι, εξαναγκάζονται να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης «διαμεσολαβημένης» κοινωνίας. Στόχος του βιβλίου είναι να αναδειχθούν σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν το σύγχρονο και πολυσύνθετο πεδίο της επικοινωνίας. Οι συγγραφείς του βιβλίου θίγουν ζητήματα που απασχολούν τους μελετητές όσον αφορά στη σχέση των μέσων επικοινωνίας και της κοινωνίας στον 21ο αιώνα, και αναλύουν τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο πεδίο της επικοινωνίας, στο επίπεδο της θεωρίας, της δομής και, πιο συγκεκριμένα, στους χώρους της ενημέρωσης, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και των σχέσεων των πολιτών με τα νέα μέσα επικοινωνίας.

Περιλαμβάνονται τα κείμενα:

Εισαγωγή: Στέλιος Παπαθανασόπουλος

Μέρος Πρώτο: Όψεις Επικοινωνίας
Κεφάλαιο 1: James Curran: "Οι θεωρήσεις των μέσων επικοινωνίας και του πολτισμού στην εποχή του νεοφιλελευθερισμού"
Κεφάλαιο 2: Kevin Robins: "Διαπολιτισμική πολιτική και ευρωπαϊκός κοσμοπολιτισμός"
Κεφάλαιο 3: Στέλιος Παπαθανασόπουλος: "Όψεις της παγκοσμιοποίησης των μέσων επικοινωνίας"

Μέρος Δεύτερο: Οι μεταβολές στο πεδίο της μαζικής επικοινωνίας
Κεφάλαιο 4: Στέλιος Παπαθανασόπουλος: "Τα νέα μέσα επικοινωνίας στην Ευρώπη"
Κεφάλαιο 5: Jeremy Tunstall: "Τα μέσα επικοινωνίας ήταν αμερικάνικα"

Μέρος Τρίτο: Κοινωνία της Πληροφορίας
Κεφάλαιο 6: Frank Webster: "Κατανοώντας την εποχή της πληροφορίας"
Κεφάλαιο 7: Κορίννα Πατέλη: "Κοινωνικά μέσα και εξουσία"
Κεφάλαιο 8: Ζιζή Παπαχαρίση: "Οι 'συμπεριφορές' των κοινωνικών δικτύων"
Κεφάλαιο 9: Λίζα Τσαλίκη: "Παιδιά και διαδίκτυο στην Ελλάδα: Η παράμετρος της ιδιωτικότητας στην κοινωνική δικτύωση.

Μέρος Τέταρτο: Το δημοσιογραφικό πεδίο
Κεφάλαιο 10: Jean Seaton: "Δημόσιο, ιδιωτικό και μέσα ενημέρωσης"
Κεφάλαιο 11: Ηλίας Αθανασιάδης: "Ιδιωτικός χώρος και μέσα ενημέρωσης: Η ελληνική περίπτωση"
Κεφάλαιο 12: Philip M. Taylor: "Η ενημέρωση εν καιρώ πολέμου"
Κεφάλαιο 13: Mark Deuze: "Δημοσιογραφία και διαδίκτυο"
Κεφάλαιο 14: Γιώργος Πλειός: "Η ενημέρωση στην blogόσφαιρα: Νέο μέσο - Παλιές λογικές;"

Μέρος Πέμπτο: Πολιτική και Επικοινωνία
Κεφάλαιο 15: Στέλιος Παπαθανασόπουλος: "Μέσα ενημέρωσης και πολιτική επικοινωνία"
Κεφάλαιο 16: Πρόδρομος Γιαννάς: "Το πολιτικό μάρκετινγκ αντιμέτωπο με τρεις μορφές δημοκρατίας"
Κεφάλαιο 17: Αθανάσιος Ν. Σαμαράς, Στέλιος Παπαθανασόπουλος: "Αρνητισμός και επιθέσεις στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα"
Κεφάλαιο 18: Αναστασία Καβαδά: "Ο ρόλος του διαδικτύου στον σύγχρονο παγκόσμιο ακτιβισμό"
Αντί επιλόγου: Στέλιος Παπαθανασόπουλος: "Τα μέσα επικοινωνίας στον 21ο αιώνα"

Περισσοτερες Οψεις

  • Τα μέσα επικοινωνίας στον 21ο αιώνα
Ζούμε σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο σύνθετος, πολύπλοκος και αντιφατικός. Παράλληλα, τα μέσα επικοινωνίας καταλαμβάνουν κυρίαρχη θέση σε αυτό τον κόσμο και συνήθως υπερισχύουν άλλων τομέων της κοινωνίας, αλλά και της οικονομίας. Συχνά, οι περισσότεροι κοινωνικοί θεσμοί, αν όχι όλοι, εξαναγκάζονται να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης «διαμεσολαβημένης» κοινωνίας. Στόχος του βιβλίου είναι να αναδειχθούν σύγχρονα ζητήματα που απασχολούν το σύγχρονο και πολυσύνθετο πεδίο της επικοινωνίας. Οι συγγραφείς του βιβλίου θίγουν ζητήματα που απασχολούν τους μελετητές όσον αφορά στη σχέση των μέσων επικοινωνίας και της κοινωνίας στον 21ο αιώνα, και αναλύουν τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο πεδίο της επικοινωνίας, στο επίπεδο της θεωρίας, της δομής και, πιο συγκεκριμένα, στους χώρους της ενημέρωσης, της πολιτικής, της δημοσιογραφίας και των σχέσεων των πολιτών με τα νέα μέσα επικοινωνίας. Περιλαμβάνονται τα κείμενα: Εισαγωγή: Στέλιος Παπαθανασόπουλος Μέρος Πρώτο: Όψεις Επικοινωνίας Κεφάλαιο 1: James Curran: "Οι θεωρήσεις των μέσων επικοινωνίας και του πολτισμού στην εποχή του νεοφιλελευθερισμού" Κεφάλαιο 2: Kevin Robins: "Διαπολιτισμική πολιτική και ευρωπαϊκός κοσμοπολιτισμός" Κεφάλαιο 3: Στέλιος Παπαθανασόπουλος: "Όψεις της παγκοσμιοποίησης των μέσων επικοινωνίας" Μέρος Δεύτερο: Οι μεταβολές στο πεδίο της μαζικής επικοινωνίας Κεφάλαιο 4: Στέλιος Παπαθανασόπουλος: "Τα νέα μέσα επικοινωνίας στην Ευρώπη" Κεφάλαιο 5: Jeremy Tunstall: "Τα μέσα επικοινωνίας ήταν αμερικάνικα" Μέρος Τρίτο: Κοινωνία της Πληροφορίας Κεφάλαιο 6: Frank Webster: "Κατανοώντας την εποχή της πληροφορίας" Κεφάλαιο 7: Κορίννα Πατέλη: "Κοινωνικά μέσα και εξουσία" Κεφάλαιο 8: Ζιζή Παπαχαρίση: "Οι 'συμπεριφορές' των κοινωνικών δικτύων" Κεφάλαιο 9: Λίζα Τσαλίκη: "Παιδιά και διαδίκτυο στην Ελλάδα: Η παράμετρος της ιδιωτικότητας στην κοινωνική δικτύωση. Μέρος Τέταρτο: Το δημοσιογραφικό πεδίο Κεφάλαιο 10: Jean Seaton: "Δημόσιο, ιδιωτικό και μέσα ενημέρωσης" Κεφάλαιο 11: Ηλίας Αθανασιάδης: "Ιδιωτικός χώρος και μέσα ενημέρωσης: Η ελληνική περίπτωση" Κεφάλαιο 12: Philip M. Taylor: "Η ενημέρωση εν καιρώ πολέμου" Κεφάλαιο 13: Mark Deuze: "Δημοσιογραφία και διαδίκτυο" Κεφάλαιο 14: Γιώργος Πλειός: "Η ενημέρωση στην blogόσφαιρα: Νέο μέσο - Παλιές λογικές;" Μέρος Πέμπτο: Πολιτική και Επικοινωνία Κεφάλαιο 15: Στέλιος Παπαθανασόπουλος: "Μέσα ενημέρωσης και πολιτική επικοινωνία" Κεφάλαιο 16: Πρόδρομος Γιαννάς: "Το πολιτικό μάρκετινγκ αντιμέτωπο με τρεις μορφές δημοκρατίας" Κεφάλαιο 17: Αθανάσιος Ν. Σαμαράς, Στέλιος Παπαθανασόπουλος: "Αρνητισμός και επιθέσεις στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα" Κεφάλαιο 18: Αναστασία Καβαδά: "Ο ρόλος του διαδικτύου στον σύγχρονο παγκόσμιο ακτιβισμό" Αντί επιλόγου: Στέλιος Παπαθανασόπουλος: "Τα μέσα επικοινωνίας στον 21ο αιώνα"
ISBN 9789600351514
Τιμή 37,28 €
Συγγραφέας Παπαθανασόπουλος, Στέλιος
Εκδότης Εκδόσεις Καστανιώτη
Αριθμός Σελίδων 440
χρονολογία έκδοσης 2011

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.