210-3317603

Ούτ' εγώ ήμουν εκεί... ούτε κι εσείς να το πιστέψετε Παραμύθια και τραγούδια από τη Μονεμβασιά, τη Μήλο, την Ανδρούσα: Συλλογή Κώστα Γούναρη 1906-1909

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

18,35 €

Προσφορά: 16,52 € (-10%)

"Ούτ' εγώ ήμουν εκεί... ούτε κι εσείς να το πιστέψετε" είναι ο τίτλος της ανέκδοτης συλλογής λαϊκών παραμυθιών και τραγουδιών από τη Μονεμβασιά, τη Μήλο και την Ανδρούσα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός. Η συλλογή είναι έργο του Κώστα Γούναρη, του φιλολόγου που μύησε το Δημήτρη Γληνό στο Δημοτικισμό· μιας προσωπικότητας που δεν έχει φωτιστεί όσο της αξίζει: φοιτητής ακόμα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στους Βαλκανικούς Πολέμους, όπου και έχασε τη ζωή του. Στο Δελτίο του Εκπαιδευτικού Ομίλου του 1913 το όνομά του περιλαμβάνεται μεταξύ εκείνων των μελών του Ομίλου που "πέθαναν για να μεγαλώσουν την Ελλάδα".

Η ανέκδοτη συλλογή περιλαμβάνει παραμύθια και τραγούδια από τη Μονεμβασιά, τη Μήλο και την Ανδρούσα Μεσσηνίας, όπου ο Κώστας Γούναρης, υπηρέτησε ως σχολάρχης. Ακολουθώντας τις οδηγίες του αγαπημένου του δασκάλου, του πατέρα της ελληνικής λαογραφίας Νικολάου Πολίτη, ο Κώστας Γούναρης ανέθετε σε μαθητές του να καταγράψουν των πλούτο των παραμυθιών και των τραγουδιών του τόπου τους κατά την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα. Εποχή που μπορούμε να την εμπιστευτούμε για τη γνησιότητα και τον αυθορμητισμό της.

Περισσοτερες Οψεις

  • Ούτ' εγώ ήμουν εκεί... ούτε κι εσείς να το πιστέψετε Παραμύθια και τραγούδια από τη Μονεμβασιά, τη Μήλο, την Ανδρούσα: Συλλογή Κώστα Γούναρη 1906-1909
"Ούτ' εγώ ήμουν εκεί... ούτε κι εσείς να το πιστέψετε" είναι ο τίτλος της ανέκδοτης συλλογής λαϊκών παραμυθιών και τραγουδιών από τη Μονεμβασιά, τη Μήλο και την Ανδρούσα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ποταμός. Η συλλογή είναι έργο του Κώστα Γούναρη, του φιλολόγου που μύησε το Δημήτρη Γληνό στο Δημοτικισμό· μιας προσωπικότητας που δεν έχει φωτιστεί όσο της αξίζει: φοιτητής ακόμα βρέθηκε στην πρώτη γραμμή στους Βαλκανικούς Πολέμους, όπου και έχασε τη ζωή του. Στο Δελτίο του Εκπαιδευτικού Ομίλου του 1913 το όνομά του περιλαμβάνεται μεταξύ εκείνων των μελών του Ομίλου που "πέθαναν για να μεγαλώσουν την Ελλάδα". Η ανέκδοτη συλλογή περιλαμβάνει παραμύθια και τραγούδια από τη Μονεμβασιά, τη Μήλο και την Ανδρούσα Μεσσηνίας, όπου ο Κώστας Γούναρης, υπηρέτησε ως σχολάρχης. Ακολουθώντας τις οδηγίες του αγαπημένου του δασκάλου, του πατέρα της ελληνικής λαογραφίας Νικολάου Πολίτη, ο Κώστας Γούναρης ανέθετε σε μαθητές του να καταγράψουν των πλούτο των παραμυθιών και των τραγουδιών του τόπου τους κατά την πρώτη δεκαετία του 20ού αιώνα. Εποχή που μπορούμε να την εμπιστευτούμε για τη γνησιότητα και τον αυθορμητισμό της.
ISBN 9789606691492
Τιμή 18,35 €
Συγγραφέας ΚΟΥΓΕΑΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Εκδότης Ποταμός
Αριθμός Σελίδων 231
χρονολογία έκδοσης 2009

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.