210-3317603

Οι οικουμενικοί πατριάρχαι

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

77,18 €

Προσφορά: 69,46 € (-10%)

Αφορμήν δια την συγγραφήν και έκδοσιν της παρούσης εργασίας έδωκεν εις τον γράφοντα μία παράγραφος, ευρισκομένη εις το τέλος του τ. Β΄ της περί των μετά την άλωσιν οικουμενικών πατριαρχών μελέτης του Σάρδεων Γερμανού, έχουσα ως εξής:
"Μετά την από του θρόνου αποχώρησιν Κυρίλλου Ζ΄ η εκλογή των πατριαρχών ΚΠόλεως διενηργείτο επί τη βάσει των εις εφαρμογή τεθέντων τότε Εθνικών κανονισμών. Επιφυλασσόμενοι όπως εν ιδιαιτέρα ημών εργασία, συμπληρωματική του Β΄ μέρους της παρούσης ημών μελέτης, διαλάβωμεν εκτενώς περί του από Ιωακείμ Β΄εισαχθέντος και εφαρμοσθέντος εν τη Εκκλησία ΚΠόλεως νέου τούτου συστήματος και τρόπου πατριαρχικών εκλογών, μετά και της δημοσιεύσεως των σχετικών εγγράφων, κατά την μέχρι τούδε τηρηθείσα υφ' ημών μέθοδον, περιοριζόμεθα επί του παρόντος εις απλήν αναγραφήν...".
Ο Σάρδεων Γερμανός παρέχει ενταύθα ωρισμένα σύντομα βιογραφικά στοιχεία, διαφωτίζων κυρίως τας περί την εκλογήν, τον θάνατον, την παύσιν και την παραίτησιν των οικουμενικών πληροφορίας, παρουσιάζων συνάμα και τα σχετικά περί τούτων έγγραφα κατά πατριάρχην.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Περισσοτερες Οψεις

  • Οι οικουμενικοί πατριάρχαι
Αφορμήν δια την συγγραφήν και έκδοσιν της παρούσης εργασίας έδωκεν εις τον γράφοντα μία παράγραφος, ευρισκομένη εις το τέλος του τ. Β΄ της περί των μετά την άλωσιν οικουμενικών πατριαρχών μελέτης του Σάρδεων Γερμανού, έχουσα ως εξής: "Μετά την από του θρόνου αποχώρησιν Κυρίλλου Ζ΄ η εκλογή των πατριαρχών ΚΠόλεως διενηργείτο επί τη βάσει των εις εφαρμογή τεθέντων τότε Εθνικών κανονισμών. Επιφυλασσόμενοι όπως εν ιδιαιτέρα ημών εργασία, συμπληρωματική του Β΄ μέρους της παρούσης ημών μελέτης, διαλάβωμεν εκτενώς περί του από Ιωακείμ Β΄εισαχθέντος και εφαρμοσθέντος εν τη Εκκλησία ΚΠόλεως νέου τούτου συστήματος και τρόπου πατριαρχικών εκλογών, μετά και της δημοσιεύσεως των σχετικών εγγράφων, κατά την μέχρι τούδε τηρηθείσα υφ' ημών μέθοδον, περιοριζόμεθα επί του παρόντος εις απλήν αναγραφήν...". Ο Σάρδεων Γερμανός παρέχει ενταύθα ωρισμένα σύντομα βιογραφικά στοιχεία, διαφωτίζων κυρίως τας περί την εκλογήν, τον θάνατον, την παύσιν και την παραίτησιν των οικουμενικών πληροφορίας, παρουσιάζων συνάμα και τα σχετικά περί τούτων έγγραφα κατά πατριάρχην. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
ISBN 9789603437888
Τιμή 77,18 €
Συγγραφέας ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Θ.
Εκδότης Κυριακίδη Αφοί
Αριθμός Σελίδων 1207
χρονολογία έκδοσης 2005

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.