210-3317603

Τεκνογονία και αντισύλληψη στον ορθόδοξο γάμο

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

12,78 €

Προσφορά: 11,50 € (-10%)

Στην παρούσα μελέτη γίνεται προσπάθεια παρουσίασης και έκθεσης των ποιμαντικών προβλημάτων και απόψεων, που συνδέονται με τον έγγαμο βίο και συγκεκριμένα με το θέμα της τεκνογονίας στο χώρο της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εκτός από την ποιμαντική αντιμετώπιση, αναπόφευκτα εξετάζεται και η ηθική θεώρηση του θέματος.
Σκοπός της έρευνας δεν είναι να διατυπώσει προσωπικές απόψεις για το θέμα, -αν και αυτές αναδύονται αβίαστα κατά τη διαπραγμάτευση-, αλλά να επισημάνει το πρόβλημα και να παραθέσει τις θέσεις των πνευματικών πατέρων, με την ελπίδα να συμβάλει στην πρόοδο της ποιμαντικής αντιμετώπισης του θέματος.
Παρατηρείται διαφοροποίηση στην ποιμαντική προσέγγιση, καθώς εμφανίζονται θέσεις που προβάλλουν την τεκνογονία ως τον μοναδικό και αποκλειστικό σκοπό του ορθοδόξου γάμου. Αντίθετα, εμφανίζονται απόψεις που υποτιμούν τα θέματα της τεκνογονίας και τεκνοτροφίας στη συζυγική άσκηση και ζωή.
[...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)

Περισσοτερες Οψεις

  • Τεκνογονία και αντισύλληψη στον ορθόδοξο γάμο
Στην παρούσα μελέτη γίνεται προσπάθεια παρουσίασης και έκθεσης των ποιμαντικών προβλημάτων και απόψεων, που συνδέονται με τον έγγαμο βίο και συγκεκριμένα με το θέμα της τεκνογονίας στο χώρο της Ελλαδικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Εκτός από την ποιμαντική αντιμετώπιση, αναπόφευκτα εξετάζεται και η ηθική θεώρηση του θέματος. Σκοπός της έρευνας δεν είναι να διατυπώσει προσωπικές απόψεις για το θέμα, -αν και αυτές αναδύονται αβίαστα κατά τη διαπραγμάτευση-, αλλά να επισημάνει το πρόβλημα και να παραθέσει τις θέσεις των πνευματικών πατέρων, με την ελπίδα να συμβάλει στην πρόοδο της ποιμαντικής αντιμετώπισης του θέματος. Παρατηρείται διαφοροποίηση στην ποιμαντική προσέγγιση, καθώς εμφανίζονται θέσεις που προβάλλουν την τεκνογονία ως τον μοναδικό και αποκλειστικό σκοπό του ορθοδόξου γάμου. Αντίθετα, εμφανίζονται απόψεις που υποτιμούν τα θέματα της τεκνογονίας και τεκνοτροφίας στη συζυγική άσκηση και ζωή. [...] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
ISBN 9789607814234
Τιμή 12,78 €
Συγγραφέας ΦΑΝΑΡΑΣ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Εκδότης Το Παλίμψηστον
Αριθμός Σελίδων 117
χρονολογία έκδοσης 2004

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.