210-3317603

Συμπαντικό καλειδοσκόπιο

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

19,90 €

Προσφορά: 13,93 € (-30%)

Η επιστήμη προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει ό,τι το σύμπαν έχει κωδικοποιήσει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Προϊόν αλλά και όχημα σε αυτή την προσπάθειά της είναι η τεχνολογία, που με τη σειρά της κωδικοποιεί την επιστημονική γνώση.
Πηγή της επιστήμης είναι η περιέργεια. Και αυτήν πρέπει να φροντίζει να ενθαρρύνει κάθε εκπαιδευτικό σύστημα. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει πάντοτε αυτό. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε κάποτε παρατηρήσει ότι είναι θαύμα που η περιέργεια επιβιώνει της τυπικής εκπαίδευσης. Ευτυχώς, πάντως, επιβιώνει.
Τα κείμενα της συλλογής αυτής (μια αρχική μορφή κάποιων από αυτά είχε φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα τα τελευταία χρόνια) ασχολούνται με μια ποικιλία θεμάτων έχοντας ως άξονα την επιστήμη. Αλλά από τα θέματα αυτά έχουν ως αντικείμενο ορισμένες επιστημονικές ιδέες, αλλά έχουν πιο πολύ ένα ιστορικό υπόβαθρο και άλλα αναπτύσσουν έναν γενικότερο προβληματισμό για τον αντίκτυπο της επιστήμης σε πλευρές της ζωής μας.

Περισσοτερες Οψεις

  • Συμπαντικό καλειδοσκόπιο
Η επιστήμη προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει ό,τι το σύμπαν έχει κωδικοποιήσει εδώ και δισεκατομμύρια χρόνια. Προϊόν αλλά και όχημα σε αυτή την προσπάθειά της είναι η τεχνολογία, που με τη σειρά της κωδικοποιεί την επιστημονική γνώση. Πηγή της επιστήμης είναι η περιέργεια. Και αυτήν πρέπει να φροντίζει να ενθαρρύνει κάθε εκπαιδευτικό σύστημα. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει πάντοτε αυτό. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε κάποτε παρατηρήσει ότι είναι θαύμα που η περιέργεια επιβιώνει της τυπικής εκπαίδευσης. Ευτυχώς, πάντως, επιβιώνει. Τα κείμενα της συλλογής αυτής (μια αρχική μορφή κάποιων από αυτά είχε φιλοξενηθεί σε διάφορα έντυπα τα τελευταία χρόνια) ασχολούνται με μια ποικιλία θεμάτων έχοντας ως άξονα την επιστήμη. Αλλά από τα θέματα αυτά έχουν ως αντικείμενο ορισμένες επιστημονικές ιδέες, αλλά έχουν πιο πολύ ένα ιστορικό υπόβαθρο και άλλα αναπτύσσουν έναν γενικότερο προβληματισμό για τον αντίκτυπο της επιστήμης σε πλευρές της ζωής μας. Περιεχόμενα Πρόλογος Το πέρασμα του χρόνου Ταξίδι στο χρόνο Όρια επιστημονικής γνώσης Παραλλαγές πάνω σε ένα αίνιγμα Αναζητώντας τα "ελάχιστα μέρη" Υπάρχουν νόμοι "εκεί έξω" και "εδώ μέσα"; Επιστημονική και ιστορική αβεβαιότητα Ένα χρονικό επιστήμης και εξουσίας Αυθεντική επιστήμη και ιδεολογία Μια σχέση μαθηματικών και φυσικής Η ημιτελής συμφωνία του Άλμπερτ Αϊνστάιν Η κληρονομιά του χωροχρόνου Κοσμολογία: επιστήμη και προκατάληψη Είναι τα οικονομικά μια φυσική επιστήμη; Μια στρατηγική της λογικής Η ανάγκη της κατανόησης Οι λέξεις και η επιστήμη Μορφές επιστημονικής εκλαΐκευσης Επιστήμη και τεχνολογία Πανεπιστήμιο, το νήμα της κοινωνίας Εκλεκτικές σχέσεις επιστήμης και τέχνης Ευρετήριο
ISBN 9786185012106
Τιμή 19,90 €
Συγγραφέας Βαγιονάκης Κων/νος
Εκδότης Liberal books
Αριθμός Σελίδων 242
χρονολογία έκδοσης 2014

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.