210-3317603

Ο πίνακας του χάους

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

22,62 €

Προσφορά: 20,36 € (-10%)

Πότε κατακρημνίζονται και πότε εκτοξεύονται οι τιμές των μετοχών;

Γιατί καταρρέουν οι αγορές;

Πώς διασφαλίζονται οι αποδόσεις;

Τι είναι η Fractal Market Hypothesis?

Γιατί –παρά τις επιδόσεις των υπερυπολογιστών– οι επιστήμονες δεν έχουν επιτύχει τη σωστή ανάλυση και την ορθολογική διαχείριση της παγκόσμιας οικονομίας;

Ο κορυφαίος μαθηματικός Μπενουά Μάντελμπροτ (επινοητής της γεωμετρίας των φράκταλ) κλονίζει συθέμελα τη σύγχρονη ανάλυση της παγκόσμιας οικονομίας, με την επαναστατική θεωρία του, η οποία ανατρέπει τον τρόπο που μελετάμε τη συμπεριφορά των χρηματαγορών. Τα μοντέλα φράκταλ του Μάντελμπροτ προσφέρουν μεγάλη ακρίβεια στην πρόβλεψη –από τη διακύμανση των μετοχών της ΙΒΜ και του δείκτη Ντάου, μέχρι το εμπόριο βάμβακος και την ισοτιμία δολαρίου-ευρώ– και βγάζουν «εκτός μάχης» τις οικονομικές θεωρίες του χθες. Το έργο του είναι ρηξικέλευθο, εξαιρετικά σημαντικό για το μέλλον της ανθρωπότητας και το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μοναδικό στο είδος του. Τα τελευταία χρόνια ολοένα περισσότεροι επενδυτές και επιχειρηματίες δίνουν προσοχή σε όσα υποστηρίζει. Ωστόσο, το διεθνές τραπεζικό κατεστημένο εμποδίζει την ανάδειξη του έργου του.

Ο Μπενουά Μάντελμπροτ επινόησε τη γεωμετρία των φράκταλ – το Σύνολο Μάντελμπροτ (το πιο γνωστό φράκταλ στον κόσμο), έχει εκτυπωθεί σε αφίσες, λευκώματα, ακόμη και σε μπλουζάκια.

Η ικανότητά του να απλοποιεί το πολύπλοκο ανέδειξε τον Μάντελμπροτ σε έναν από τους πλέον σημαντικούς μαθηματικούς του 20ού αιώνα. Τα τελευταία 40 χρόνια, κατέστρωνε τα μοντέλα του και έστρεφε το μαθηματικό του «οπλοστάσιο» προς τα δεδομένα της παγκόσμιας οικονομίας. Οι επαναστατικές ιδέες του καταρρίπτουν τις εσφαλμένες υποθέσεις που έχουν οδηγήσει εκατομμύρια επενδυτών, εμπόρων και στελεχών διοίκησης επιχειρήσεων στην υποτίμηση του πραγματικού ρίσκου της αγοράς. Η ευφυΐα του Μάντελμπροτ εγγυάται ότι οι επενδυτές δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσουν ξανά την αγορά ή τις οικονομικές κινήσεις τους με τον ίδιο τρόπο.

Περισσοτερες Οψεις

  • Ο πίνακας του χάους
Πότε κατακρημνίζονται και πότε εκτοξεύονται οι τιμές των μετοχών; Γιατί καταρρέουν οι αγορές; Πώς διασφαλίζονται οι αποδόσεις; Τι είναι η Fractal Market Hypothesis? Γιατί –παρά τις επιδόσεις των υπερυπολογιστών– οι επιστήμονες δεν έχουν επιτύχει τη σωστή ανάλυση και την ορθολογική διαχείριση της παγκόσμιας οικονομίας; Ο κορυφαίος μαθηματικός Μπενουά Μάντελμπροτ (επινοητής της γεωμετρίας των φράκταλ) κλονίζει συθέμελα τη σύγχρονη ανάλυση της παγκόσμιας οικονομίας, με την επαναστατική θεωρία του, η οποία ανατρέπει τον τρόπο που μελετάμε τη συμπεριφορά των χρηματαγορών. Τα μοντέλα φράκταλ του Μάντελμπροτ προσφέρουν μεγάλη ακρίβεια στην πρόβλεψη –από τη διακύμανση των μετοχών της ΙΒΜ και του δείκτη Ντάου, μέχρι το εμπόριο βάμβακος και την ισοτιμία δολαρίου-ευρώ– και βγάζουν «εκτός μάχης» τις οικονομικές θεωρίες του χθες. Το έργο του είναι ρηξικέλευθο, εξαιρετικά σημαντικό για το μέλλον της ανθρωπότητας και το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μοναδικό στο είδος του. Τα τελευταία χρόνια ολοένα περισσότεροι επενδυτές και επιχειρηματίες δίνουν προσοχή σε όσα υποστηρίζει. Ωστόσο, το διεθνές τραπεζικό κατεστημένο εμποδίζει την ανάδειξη του έργου του. Ο Μπενουά Μάντελμπροτ επινόησε τη γεωμετρία των φράκταλ – το Σύνολο Μάντελμπροτ (το πιο γνωστό φράκταλ στον κόσμο), έχει εκτυπωθεί σε αφίσες, λευκώματα, ακόμη και σε μπλουζάκια. Η ικανότητά του να απλοποιεί το πολύπλοκο ανέδειξε τον Μάντελμπροτ σε έναν από τους πλέον σημαντικούς μαθηματικούς του 20ού αιώνα. Τα τελευταία 40 χρόνια, κατέστρωνε τα μοντέλα του και έστρεφε το μαθηματικό του «οπλοστάσιο» προς τα δεδομένα της παγκόσμιας οικονομίας. Οι επαναστατικές ιδέες του καταρρίπτουν τις εσφαλμένες υποθέσεις που έχουν οδηγήσει εκατομμύρια επενδυτών, εμπόρων και στελεχών διοίκησης επιχειρήσεων στην υποτίμηση του πραγματικού ρίσκου της αγοράς. Η ευφυΐα του Μάντελμπροτ εγγυάται ότι οι επενδυτές δεν πρόκειται ποτέ να αντιμετωπίσουν ξανά την αγορά ή τις οικονομικές κινήσεις τους με τον ίδιο τρόπο.
ISBN 9789606640094
Τιμή 22,62 €
Συγγραφέας Mandelbrot, Benoit B.
Εκδότης Τραυλός
Αριθμός Σελίδων 492
χρονολογία έκδοσης 2006

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.