210-3317603

Το λεξικό του Καβάφη

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

12,80 €

Προσφορά: 11,52 € (-10%)

Το βιβλίο αποτελεί πρωτότυπη μελέτη-προσθήκη στην καβαφική βιβλιογραφία. Αποστολή του είναι να καταγράψει τα ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία αλλά και κάποιες φορές αφηρημένες έννοιες που αξιοποιεί ο υμνωδός της Ιθάκης προκειμένου να συμβάλει στην πληρέστερη κατανόηση της πνευματικής παρακαταθήκης της καβαφικής ποίησης.
Σε κάθε λήμμα, ο συγγραφεύς καταγράφει το ιστορικό ή μυθολογικό πλαίσιο κάθε ποιήματος, χωρίς να προχωρεί σε περιττές λεπτομέρειες, που θα αποπροσανατολίζουν τον αναγνώστη του Καβάφη. Λεξικογραφούνται 115 ποιήματα (σε όσα δηλαδή υπάρχουν ιστορικές ή μυθολογικές αναφορές) και αναλύονται 610 λήμματα.
Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τον αναγνώστη να ξανασυναντηθεί πιο δημιουργικά με τον Καβάφη και θα του παρουσιάσει μερικές άγνωστες, ίσως, πτυχές της ελληνικής ιστορίας.

Περισσοτερες Οψεις

  • Το λεξικό του Καβάφη
Το βιβλίο αποτελεί πρωτότυπη μελέτη-προσθήκη στην καβαφική βιβλιογραφία. Αποστολή του είναι να καταγράψει τα ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία αλλά και κάποιες φορές αφηρημένες έννοιες που αξιοποιεί ο υμνωδός της Ιθάκης προκειμένου να συμβάλει στην πληρέστερη κατανόηση της πνευματικής παρακαταθήκης της καβαφικής ποίησης. Σε κάθε λήμμα, ο συγγραφεύς καταγράφει το ιστορικό ή μυθολογικό πλαίσιο κάθε ποιήματος, χωρίς να προχωρεί σε περιττές λεπτομέρειες, που θα αποπροσανατολίζουν τον αναγνώστη του Καβάφη. Λεξικογραφούνται 115 ποιήματα (σε όσα δηλαδή υπάρχουν ιστορικές ή μυθολογικές αναφορές) και αναλύονται 610 λήμματα. Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τον αναγνώστη να ξανασυναντηθεί πιο δημιουργικά με τον Καβάφη και θα του παρουσιάσει μερικές άγνωστες, ίσως, πτυχές της ελληνικής ιστορίας.
ISBN 9789604380299
Τιμή 12,80 €
Συγγραφέας ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΗΣ
Εκδότης Περίπλους
Αριθμός Σελίδων 329
χρονολογία έκδοσης 2006

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.