210-3317603

Πρώτη αγάπη

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

9,00 €

Προσφορά: 8,10 € (-10%)

Κυκλοφόρησε από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης το βιβλίο "Πρώτη αγάπη του Κονδυλάκη", μια μελέτη της Κέλης Δασκαλά. Στην "Πρώτη αγάπη του Κονδυλάκη" τρία πρόσωπα αναμετρώνται με αφορμή το πρωτόφαντο ξύπνημα της αγάπης.

Ο έφηβος Γιώργης ερωτεύεται την κατά δεκαπέντε περίπου χρόνια μεγαλύτερή του Βαγγελιώ. Η μητέρα του αντιδρά έντονα. Τη στιγμή που φαίνεται πως καταφέρνει να απομακρύνει το γιο από την αγαπημένη, η τελευταία αρρωσταίνει. Το πάθος του αγοριού αναζωπυρώνεται, οδηγώντας στα άκρα τη σύγκρουση των δύο γυναικών.

Περισσοτερες Οψεις

  • Πρώτη αγάπη
Κυκλοφόρησε από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης το βιβλίο "Πρώτη αγάπη του Κονδυλάκη", μια μελέτη της Κέλης Δασκαλά. Στην "Πρώτη αγάπη του Κονδυλάκη" τρία πρόσωπα αναμετρώνται με αφορμή το πρωτόφαντο ξύπνημα της αγάπης. Ο έφηβος Γιώργης ερωτεύεται την κατά δεκαπέντε περίπου χρόνια μεγαλύτερή του Βαγγελιώ. Η μητέρα του αντιδρά έντονα. Τη στιγμή που φαίνεται πως καταφέρνει να απομακρύνει το γιο από την αγαπημένη, η τελευταία αρρωσταίνει. Το πάθος του αγοριού αναζωπυρώνεται, οδηγώντας στα άκρα τη σύγκρουση των δύο γυναικών. Ο Κονδυλάκης συνθέτει μια πρωτότυπη αφήγηση με θέμα την αφύπνιση του ερωτικού ενστίκτου, εξιστορώντας τον αγώνα του ήρωα να ισορροπήσει ανάμεσα στην αγάπη για τη μάνα και στον έρωτα για τη Βαγγελιώ. Υπάρχει τελικά κερδισμένος στην πρώτη αγάπη; Η Βαγγελιώ πού αποθεώνεται; Η μάνα πού "σώζει" το μονάκριβό της; Η μελέτη της Κέλης Δασκαλά παρακολουθεί αρχικά πώς διαχειρίζεται ο Κονδυλάκης το μύθο της ανυπέρβλητης, ιερής, άδολης πρώτης αγάπης. Κατόπιν, αντλώντας παραδείγματα και από άλλες μορφές έκφρασης (κινηματογράφο, κόμικς, τηλεόραση), σκιαγραφεί την εξέλιξη του μύθου από το ρομαντισμό ως τις μέρες μας. Οι cougar ladies αντικαθιστούν τις εξιδανικευμένες γυναικείες μορφές του παρελθόντος. Τη νοσταλγία για τη μοναδική πρώτη αγάπη αντικαθιστά τώρα η σαγήνη του παθιασμένου "μεγάλου έρωτα", ανεξάρτητα αν είναι ο πρώτος, ο δεύτερος, ο τρίτος...
ISBN 9789605244231
Τιμή 9,00 €
Συγγραφέας ΚΟΝΔΥΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Εκδότης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗΣ
Αριθμός Σελίδων 260
χρονολογία έκδοσης 2014

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.