210-3317603

Το φάντασμα του Μονάχου

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

21,30 €

Προσφορά: 19,17 € (-10%)

(...) Καλοκαίρι του 1968. Μια νεαρή αμερικανίδα δημοσιογράφος θέλει να λύσει το μυστήριο των συμφωνιών του Μονάχου.

Καταφέρνει, σχεδόν σαν από θαύμα να συναντήσει τον τελευταίο επιζώντα της 29ης Σεπτεμβρίου του 1938, τον Εντουάρ Νταλαντιέ.

Ο γηραιός πρώην πρωθυπουργός που όλοι θεωρούσαν νεκρό, ζει απομακρυσμένος σε μια ψαράδικη καλύβα, στις όχθες του Ροδανού ποταμού.

Είναι ένα φάντασμα, το φάντασμα του Μονάχου. Πείθεται απ' τη νεαρή δημοσιογράφο.

Ανοίγει την ψυχή του και το αρχείο του.

Και χάρη σ' αυτόν, ξαναζούμε, λεπτό προς λεπτό και με κομμένη την ανάσα, αυτή την "μεταφυσική παγίδα" όπου η Γαλλία προσφέρει στα γεράκια του πολέμου ως θήραμα την δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας, για να εξαφαλίσει την ειρήνη, τόσο απατηλά.

"Το φάντασμα του Μονάχου" είναι μια βουτιά στην ιστορία, ένα μοναδικό ταξίδι που δίνει στον αναγνώστη την ιλιγγιώδη αίσθηση ότι είναι ο ίδιος μάρτυρας εκείνης της μέρας που η Ευρώπη σπρώχτηκε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο."

Περισσοτερες Οψεις

  • Το φάντασμα του Μονάχου
(...) Καλοκαίρι του 1968. Μια νεαρή αμερικανίδα δημοσιογράφος θέλει να λύσει το μυστήριο των συμφωνιών του Μονάχου. Καταφέρνει, σχεδόν σαν από θαύμα να συναντήσει τον τελευταίο επιζώντα της 29ης Σεπτεμβρίου του 1938, τον Εντουάρ Νταλαντιέ. Ο γηραιός πρώην πρωθυπουργός που όλοι θεωρούσαν νεκρό, ζει απομακρυσμένος σε μια ψαράδικη καλύβα, στις όχθες του Ροδανού ποταμού. Είναι ένα φάντασμα, το φάντασμα του Μονάχου. Πείθεται απ' τη νεαρή δημοσιογράφο. Ανοίγει την ψυχή του και το αρχείο του. Και χάρη σ' αυτόν, ξαναζούμε, λεπτό προς λεπτό και με κομμένη την ανάσα, αυτή την "μεταφυσική παγίδα" όπου η Γαλλία προσφέρει στα γεράκια του πολέμου ως θήραμα την δημοκρατία της Τσεχοσλοβακίας, για να εξαφαλίσει την ειρήνη, τόσο απατηλά. "Το φάντασμα του Μονάχου" είναι μια βουτιά στην ιστορία, ένα μοναδικό ταξίδι που δίνει στον αναγνώστη την ιλιγγιώδη αίσθηση ότι είναι ο ίδιος μάρτυρας εκείνης της μέρας που η Ευρώπη σπρώχτηκε στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο."
ISBN 9789609802222
Τιμή 21,30 €
Συγγραφέας BENAMOU, GEORGES - MARC
Εκδότης Συνάντηση
Αριθμός Σελίδων 358
χρονολογία έκδοσης 2008

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.