210-3317603

Φαίδρα η Βουρλιώτισσα

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

12,00 €

Προσφορά: 10,80 € (-10%)

Βουρλά! Τόπος ελληνικός που όμως έμελλε να ζήσει με τον πιο άγριο τρόπο την απονιά και την καταστροφή.

Η Φαίδρα, μάνα-ηρωίδα, κρατώντας πάντοτε σφικτά το χέρι της μικρής της κόρης της Μαρίγας, κατάφερε μέσα από τη βία του άδικου πολέμου, τη σφαγή, το αίμα και την αλλοφροσύνη, να σώσει μερικά από τα παιδιά της και να τα οδηγήσει ασφαλή μέσα από τα άγρια μονοπάτια της προσφυγιάς στη νέα τους πατρίδα, την Αθήνα. Εκεί η Μαρίγα τελικά παντρεύτηκε τον πρώτο της έρωτα το Διονύση, όμως ποτέ δεν έσβησαν από τα μάτια της οι εικόνες της φρίκης που έζησε στα παιδικά της χρόνια.

Η μεγαλύτερη κόρη η Αγγέλα, λουλούδι πανέμορφο ακολουθώντας το χέρι της μοίρας γύρισε πίσω στα Βουρλά. Παντρεύτηκε και έζησε όλη την παράφορη αγάπη και τη μεγαλύτερη δυστυχία της ζωής της.

Οι δύο γιοι, ο Μανώλης και ο Στέλιος που τους πήραν οι Τούρκοι να "υπηρετήσουν" και βίωσαν την αγριότητα των εχθρών, το μίσος τους απέναντι στους Έλληνες, τη βάναυση συμπεριφορά τους που πολλές φορές έγινε απάνθρωπη.

Η Νενέ, που δεν πρόλαβε να φτάσει στον τόπο της "ελευθερίας" και ο πατέρας που έφυγε νωρίς και δεν έζησε την προσφυγιά.

Ένας κόσμος αλλιώτικος που πάντα αποζητούσε την Ελλάδα.

Περισσοτερες Οψεις

  • Φαίδρα η Βουρλιώτισσα
Βουρλά! Τόπος ελληνικός που όμως έμελλε να ζήσει με τον πιο άγριο τρόπο την απονιά και την καταστροφή. Η Φαίδρα, μάνα-ηρωίδα, κρατώντας πάντοτε σφικτά το χέρι της μικρής της κόρης της Μαρίγας, κατάφερε μέσα από τη βία του άδικου πολέμου, τη σφαγή, το αίμα και την αλλοφροσύνη, να σώσει μερικά από τα παιδιά της και να τα οδηγήσει ασφαλή μέσα από τα άγρια μονοπάτια της προσφυγιάς στη νέα τους πατρίδα, την Αθήνα. Εκεί η Μαρίγα τελικά παντρεύτηκε τον πρώτο της έρωτα το Διονύση, όμως ποτέ δεν έσβησαν από τα μάτια της οι εικόνες της φρίκης που έζησε στα παιδικά της χρόνια. Η μεγαλύτερη κόρη η Αγγέλα, λουλούδι πανέμορφο ακολουθώντας το χέρι της μοίρας γύρισε πίσω στα Βουρλά. Παντρεύτηκε και έζησε όλη την παράφορη αγάπη και τη μεγαλύτερη δυστυχία της ζωής της. Οι δύο γιοι, ο Μανώλης και ο Στέλιος που τους πήραν οι Τούρκοι να "υπηρετήσουν" και βίωσαν την αγριότητα των εχθρών, το μίσος τους απέναντι στους Έλληνες, τη βάναυση συμπεριφορά τους που πολλές φορές έγινε απάνθρωπη. Η Νενέ, που δεν πρόλαβε να φτάσει στον τόπο της "ελευθερίας" και ο πατέρας που έφυγε νωρίς και δεν έζησε την προσφυγιά. Ένας κόσμος αλλιώτικος που πάντα αποζητούσε την Ελλάδα.
ISBN 9789608229082
Τιμή 12,00 €
Συγγραφέας ΧΙΩΤΗ, ΤΟΝΙΑ
Εκδότης Εντός
Αριθμός Σελίδων 164
χρονολογία έκδοσης 2002

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.