210-3317603

Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει παντού Καλαβρία, Σικελία, Μασσαλία, Αντίπολη, Νίκαια, Βενετία, Μόναχο

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

16,00 €

Προσφορά: 14,40 € (-10%)

Ένα ονειρεμένο οδοιπορικό είναι το νέο βιβλίο της Ράνιας Γέροντα. Τίτλος του: "Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει παντού (Καλαβρία, Σικελία, Μασσαλία, Αντίπολη, Νίκαια, Βενετία, Μόναχο)". Είναι μια ευρωπαϊκή διαδρομή που διάνυσε με αγάπη η συγγραφέας, καταγράφοντας βασικά στοιχεία ελληνικότητας των τόπων και τις ομορφιές τους.
Γράφοντας η Ράνια Γέροντα, ιδιαίτερα για τις ελληνικές αποικίες της αρχαιότητας, διακατέχεται από μία ελαφριά συγκίνηση, χωρίς όμως να χάνει το στόχο της που είναι η ελεγμένη πληροφόρηση και η πλούσια παροχή γνώσεων με πηγές τη μυθολογία και την ιστορία μας.
Το κάθε κεφάλαιο περιέχει και μια έκπληξη, όπως για το πριγκιπάτο του Μονακό. Πόσοι γνωρίζουν ότι κι αυτό υπήρξε ελληνική αποικία (της Μασσαλίας) και ότι το όνομά του είναι ελληνικό, προερχόμενο από το πρώτο όνομα αυτής της αποικίας, που ήταν "Ηρακλής Μονόοικος" (ή Μόνοικος, Ηρακλής με τον έναν οίκο=ναό).
Ένα βιβλίο που αποδεικνύει τους δεσμούς της Ελλάδας με την Ευρώπη.

Περισσοτερες Οψεις

  • Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει παντού Καλαβρία, Σικελία, Μασσαλία, Αντίπολη, Νίκαια, Βενετία, Μόναχο
Ένα ονειρεμένο οδοιπορικό είναι το νέο βιβλίο της Ράνιας Γέροντα. Τίτλος του: "Η καρδιά της Ελλάδας χτυπάει παντού (Καλαβρία, Σικελία, Μασσαλία, Αντίπολη, Νίκαια, Βενετία, Μόναχο)". Είναι μια ευρωπαϊκή διαδρομή που διάνυσε με αγάπη η συγγραφέας, καταγράφοντας βασικά στοιχεία ελληνικότητας των τόπων και τις ομορφιές τους. Γράφοντας η Ράνια Γέροντα, ιδιαίτερα για τις ελληνικές αποικίες της αρχαιότητας, διακατέχεται από μία ελαφριά συγκίνηση, χωρίς όμως να χάνει το στόχο της που είναι η ελεγμένη πληροφόρηση και η πλούσια παροχή γνώσεων με πηγές τη μυθολογία και την ιστορία μας. Το κάθε κεφάλαιο περιέχει και μια έκπληξη, όπως για το πριγκιπάτο του Μονακό. Πόσοι γνωρίζουν ότι κι αυτό υπήρξε ελληνική αποικία (της Μασσαλίας) και ότι το όνομά του είναι ελληνικό, προερχόμενο από το πρώτο όνομα αυτής της αποικίας, που ήταν "Ηρακλής Μονόοικος" (ή Μόνοικος, Ηρακλής με τον έναν οίκο=ναό). Ένα βιβλίο που αποδεικνύει τους δεσμούς της Ελλάδας με την Ευρώπη.
ISBN 9789608229471
Τιμή 16,00 €
Συγγραφέας ΓΕΡΟΝΤΑ, ΡΑΝΙΑ
Εκδότης Εντός
Αριθμός Σελίδων 144
χρονολογία έκδοσης 2004

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.