210-3317603

Οφειλέτης των Ελλήνων

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

21,20 €

Προσφορά: 19,08 € (-10%)

Στη διάρκεια των είκοσι αιώνων που πέρασαν μετά τον μαρτυρικό του θάνατο, ο απόστολος Παύλος δικαίως ονομάστηκε "ο πρώτος μετά τον Ένα", δηλαδή ο Πρώτος μετά τον Κύριο Ιησού Χριστό.
Η Εκκλησία τον αποκάλεσε "Απόστολο των Εθνών" λόγω του τεράστιου ιεραποστολικού του έργου. Πολλοί τον είχαν ως πρότυπο στη ζωή τους και ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν έχουν ακούσει τίποτα γι' αυτόν.
Μετά τα μέσα του πρώτου αιώνα, και ενώ αυτός ακόμα ζούσε, δέσμιος μέσα σε μια φυλακή στη Ρώμη, κάποιος εν αγνοία του προφήτεψε, όταν είπε γι' αυτόν:
"Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι θα ονομάζουν τα σκυλιά τους με το όνομα του Νέρωνα, του παντοδύναμου Καίσαρα, και στα παιδιά τους θα δίνουν το όνομα του φυλακισμένου Παύλου".
Και, πράγματι, αναρίθμητοι είναι αυτοί που έφεραν και φέρουν το όνομά του. Το όνομα του ανθρώπου που, με θυσία της ίδιας του της ζωής, διακήρυξε τον Κύριο Ιησού Χριστό -"την Οδό" όπως ο ίδιος αποκαλούσε τον αρχέγονο Χριστιανισμό- σε όλον τον πανίσχυρο ειδωλολατρικό Ρωμαϊκό και Ελληνικό κόσμο.

Περισσοτερες Οψεις

  • Οφειλέτης των Ελλήνων
Στη διάρκεια των είκοσι αιώνων που πέρασαν μετά τον μαρτυρικό του θάνατο, ο απόστολος Παύλος δικαίως ονομάστηκε "ο πρώτος μετά τον Ένα", δηλαδή ο Πρώτος μετά τον Κύριο Ιησού Χριστό. Η Εκκλησία τον αποκάλεσε "Απόστολο των Εθνών" λόγω του τεράστιου ιεραποστολικού του έργου. Πολλοί τον είχαν ως πρότυπο στη ζωή τους και ελάχιστοι είναι αυτοί που δεν έχουν ακούσει τίποτα γι' αυτόν. Μετά τα μέσα του πρώτου αιώνα, και ενώ αυτός ακόμα ζούσε, δέσμιος μέσα σε μια φυλακή στη Ρώμη, κάποιος εν αγνοία του προφήτεψε, όταν είπε γι' αυτόν: "Θα έρθει η εποχή που οι άνθρωποι θα ονομάζουν τα σκυλιά τους με το όνομα του Νέρωνα, του παντοδύναμου Καίσαρα, και στα παιδιά τους θα δίνουν το όνομα του φυλακισμένου Παύλου". Και, πράγματι, αναρίθμητοι είναι αυτοί που έφεραν και φέρουν το όνομά του. Το όνομα του ανθρώπου που, με θυσία της ίδιας του της ζωής, διακήρυξε τον Κύριο Ιησού Χριστό -"την Οδό" όπως ο ίδιος αποκαλούσε τον αρχέγονο Χριστιανισμό- σε όλον τον πανίσχυρο ειδωλολατρικό Ρωμαϊκό και Ελληνικό κόσμο.
ISBN 9789609192507
Τιμή 21,20 €
Συγγραφέας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΝΔΡΕΑΣ
Εκδότης Ιδιωτική Έκδοση
Αριθμός Σελίδων Όχι
χρονολογία έκδοσης 2002

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.