210-3317603

Τα ταξίδια μου

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

15,99 €

Προσφορά: 14,39 € (-10%)

[...] Το βιβλίο του Μάρκο Πόλο, στα αμέτρητα χειρόγραφα αντίγραφά του (όπου δεν είναι σίγουρο ότι οι αντιγραφείς απέφυγαν τον πειρασμό να επέμβουν ή και να λογοκρίνουν αυθαίρετα το πρωτότυπο), κατέκτησε μεμιάς ολόκληρη την Ιταλία. Διαβάστηκε με πάθος από ανθρώπους που αναζητούσαν σ' αυτό, ό,τι φλόγιζε τη φαντασία τους, μια ιστορική και γεωγραφική περιήγηση που στα μάτια τους όμως αντανακλούσε τους ρομαντικούς μύθους της ιπποσύνης.
Μέσα από ένα πλήθος διαφορετικών εκδοχών του κειμένου, σε πολλές γλώσσες και διαλέκτους. "Η περιγραφή του κόσμου" (όπως ήταν ο αρχικός τίτλος" ή "Το εκατομμύριο" (όπως ονομάστηκε αργότερα) κέρδισε σπουδαία θέση ανάμεσα στα έργα της μεσαιωνικής λογοτεχνίας.
[...]

Περισσοτερες Οψεις

  • Τα ταξίδια μου
[...] Το βιβλίο του Μάρκο Πόλο, στα αμέτρητα χειρόγραφα αντίγραφά του (όπου δεν είναι σίγουρο ότι οι αντιγραφείς απέφυγαν τον πειρασμό να επέμβουν ή και να λογοκρίνουν αυθαίρετα το πρωτότυπο), κατέκτησε μεμιάς ολόκληρη την Ιταλία. Διαβάστηκε με πάθος από ανθρώπους που αναζητούσαν σ' αυτό, ό,τι φλόγιζε τη φαντασία τους, μια ιστορική και γεωγραφική περιήγηση που στα μάτια τους όμως αντανακλούσε τους ρομαντικούς μύθους της ιπποσύνης. Μέσα από ένα πλήθος διαφορετικών εκδοχών του κειμένου, σε πολλές γλώσσες και διαλέκτους. "Η περιγραφή του κόσμου" (όπως ήταν ο αρχικός τίτλος" ή "Το εκατομμύριο" (όπως ονομάστηκε αργότερα) κέρδισε σπουδαία θέση ανάμεσα στα έργα της μεσαιωνικής λογοτεχνίας. [...]
ISBN 9789603826989
Τιμή 15,99 €
Συγγραφέας POLO, MARCO
Εκδότης Κάκτος
Αριθμός Σελίδων 515
χρονολογία έκδοσης 2006

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.