210-3317603

Μια ξεχωριστή μέρα

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

43,83 €

Προσφορά: 39,45 € (-10%)

"(...) Στις περισσότερες φωτογραφίες αυτής της περιόδου, τα σοβαρά και μάλλον μελαγχολικά πρόσωπα των παιδιών, μας επιτρέπουν να σκεφτούμε πως αντανακλούν την αυστηρή διαπαιδαγώγηση που αρμόζει στην εποχή και την κοινωνική τους τάξη.
Φωτογραφημένα μπροστά σε ζωγραφισμένα φόντα, υποδύονται το ρόλο που τους έχει υποδειχθεί. Μικρές δεσποινίδες και μικροί κύριοι κάτω από το "άγρυπνο βλέμμα" του κηδεμόνα τους, ζούνε για λίγα μόλις δευτερόλεπτα στο ξέφωτο ενός δάσους ή δίπλα στη θάλασσα, καμιά φορά στην αυλή ή σε κάποιο δωμάτιο μιας έπαυλης. Το φωτογραφικό κάδρο παίρνει την μορφή μιας θεατρικής σκηνής, που κυριολεκτικά αποκόπτει το φωτογραφημένο πρόσωπο τόσο από την πραγματικότητα της ζωής του, όσο και από τις περιστάσεις της φωτογράφισης, εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα. "

Περισσοτερες Οψεις

  • Μια ξεχωριστή μέρα
"(...) Στις περισσότερες φωτογραφίες αυτής της περιόδου, τα σοβαρά και μάλλον μελαγχολικά πρόσωπα των παιδιών, μας επιτρέπουν να σκεφτούμε πως αντανακλούν την αυστηρή διαπαιδαγώγηση που αρμόζει στην εποχή και την κοινωνική τους τάξη. Φωτογραφημένα μπροστά σε ζωγραφισμένα φόντα, υποδύονται το ρόλο που τους έχει υποδειχθεί. Μικρές δεσποινίδες και μικροί κύριοι κάτω από το "άγρυπνο βλέμμα" του κηδεμόνα τους, ζούνε για λίγα μόλις δευτερόλεπτα στο ξέφωτο ενός δάσους ή δίπλα στη θάλασσα, καμιά φορά στην αυλή ή σε κάποιο δωμάτιο μιας έπαυλης. Το φωτογραφικό κάδρο παίρνει την μορφή μιας θεατρικής σκηνής, που κυριολεκτικά αποκόπτει το φωτογραφημένο πρόσωπο τόσο από την πραγματικότητα της ζωής του, όσο και από τις περιστάσεις της φωτογράφισης, εκείνη τη συγκεκριμένη μέρα. "
ISBN 9789608794832
Τιμή 43,83 €
Συγγραφέας ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ, ΚΩΣΤΗΣ
Εκδότης Tetarto
Αριθμός Σελίδων 163
χρονολογία έκδοσης 2007

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.