210-3317603

Πληροφοριακά συστήματα για τη διοίκηση επιχειρήσεων

Διαθέσιμο σε 1-3 μέρες

25,56 €

Προσφορά: 23,00 € (-10%)

[...] Η ανάπτυξη των Πληροφοριακών Συστημάτων θεωρείται σήμερα ως μια δραστηριότητα της επιχείρησης ή του οργανισμού, στην οποία συμμετέχουν όχι μόνο στελέχη του τμήματος των Πληροφοριακών Συστημάτων, αλλά και στελέχη των άλλων τμημάτων της επιχείρησης καθώς και της ανώτατης διοίκησης. Η συμμετοχή των στελεχών αυτών είναι αναγκαία για τον επακριβή καθορισμό των πληροφοριακών αναγκών έτσι, ώστε τα πληροφοριακά συστήματα να υποστηρίζουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αποφάσεις που οδηγούν στην επίτευξη των στόχων της επιχείρησης, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, αν η τεχνολογία των πληροφοριακών συστημάτων χρησιμοποιείται απλά και μόνο για να εκτελούνται γρηγορότερα αυτά που εκτελούνταν στο παρελθόν, τότε είναι φανερό πως τα περισσότερα από τα οφέλη της νέας τεχνολογίας δε γίνονται αντιληπτά από τα στελέχη των επιχειρήσεων.Έτσι, ο κύριος σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να δώσει τη δυνατότητα στα σημερινά και μελλοντικά στελέχη των επιχειρήσεων ν' αντιληφθούν το ρόλο τους στην πληροφοριακή εποχή .

Στην Ελληνική βιβλιογραφία υπάρχουν ορισμένα βιβλία που διαπραγματεύονται το γνωστικό αντικείμενο των Πληροφοριακών Συστη-μάτων. Τα περισσότερα όμως από αυτά αναπτύσσουν τα πληροφοριακά συστήματα από την τεχνική τους κυρίως πλευρά, χωρίς να τα εξετάζουν ως επιχειρησιακά συστήματα. Η έλλειψη αυτή συγγραμμάτων, που να θεωρούν τα πληροφοριακά συστήματα ως επιχειρησιακά συστήματα για την απόκτηση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων από την επιχείρηση, μας οδήγησε στη συγγραφή του παρόντος βιβλίου. [...]

(από τον πρόλογο της α΄ έκδοσης)

Περισσοτερες Οψεις

  • Πληροφοριακά συστήματα για τη διοίκηση επιχειρήσεων
[...] Η ανάπτυξη των Πληροφοριακών Συστημάτων θεωρείται σήμερα ως μια δραστηριότητα της επιχείρησης ή του οργανισμού, στην οποία συμμετέχουν όχι μόνο στελέχη του τμήματος των Πληροφοριακών Συστημάτων, αλλά και στελέχη των άλλων τμημάτων της επιχείρησης καθώς και της ανώτατης διοίκησης. Η συμμετοχή των στελεχών αυτών είναι αναγκαία για τον επακριβή καθορισμό των πληροφοριακών αναγκών έτσι, ώστε τα πληροφοριακά συστήματα να υποστηρίζουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις αποφάσεις που οδηγούν στην επίτευξη των στόχων της επιχείρησης, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, αν η τεχνολογία των πληροφοριακών συστημάτων χρησιμοποιείται απλά και μόνο για να εκτελούνται γρηγορότερα αυτά που εκτελούνταν στο παρελθόν, τότε είναι φανερό πως τα περισσότερα από τα οφέλη της νέας τεχνολογίας δε γίνονται αντιληπτά από τα στελέχη των επιχειρήσεων.Έτσι, ο κύριος σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να δώσει τη δυνατότητα στα σημερινά και μελλοντικά στελέχη των επιχειρήσεων ν' αντιληφθούν το ρόλο τους στην πληροφοριακή εποχή . Στην Ελληνική βιβλιογραφία υπάρχουν ορισμένα βιβλία που διαπραγματεύονται το γνωστικό αντικείμενο των Πληροφοριακών Συστη-μάτων. Τα περισσότερα όμως από αυτά αναπτύσσουν τα πληροφοριακά συστήματα από την τεχνική τους κυρίως πλευρά, χωρίς να τα εξετάζουν ως επιχειρησιακά συστήματα. Η έλλειψη αυτή συγγραμμάτων, που να θεωρούν τα πληροφοριακά συστήματα ως επιχειρησιακά συστήματα για την απόκτηση ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων από την επιχείρηση, μας οδήγησε στη συγγραφή του παρόντος βιβλίου. [...] (από τον πρόλογο της α΄ έκδοσης)
ISBN 9789603590026
Τιμή 25,56 €
Συγγραφέας ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ.
Εκδότης Μπένου Ε.
Αριθμός Σελίδων 320
χρονολογία έκδοσης 2004

Χρησιμοποιήστε κενά για να διαχωρίσετε ετικέτες, Χρησιμοποιήστε μονά εισαγωγικά (') για φράσεις.